Doorlopend krediet

Als u komende tijd meerdere grote uitgaven wilt doen, kunt u gebruik maken van een doorlopend krediet. In overleg met uw bank kunt u kiezen voor eenmalig gebruik van uw doorlopend krediet(wanneer u bijvoorbeeld precies weet hoeveel geld u nodig heeft). U kunt er ook voor kiezen om meerdere malen gebruik te maken van dit doorlopende krediet. Dat gebeurt vooral wanneer u niet precies weet hoeveel geld u nodig heeft.

Natuurlijk moet u wel aan bepaalde voorwaarden voldoen wanneer u een doorlopend krediet wilt afsluiten. Deze voorwaarden zijn bij iedere bank weer anders en het is dus erg lastig om deze hier te benoemen. We raden u dan ook aan om een adviesgesprek met u bank aan te vragen, wanneer u wilt gaan lenen. Zij kunnen u precies vertellen waar u voor in aanmerking komt. Wanneer u kiest voor een eenmalig gebruik van doorlopend krediet, zal de bank dat op aanvraag op uw rekening storten. Wanneer u er meerdere malen gebruik van wenst te maken en de bank hiermee akkoord gaat, zult u waarschijnlijk zelf de mogelijkheid krijgen om het geld over te boeken naar uw eigen rekening. Groot nadeel van doorlopend krediet is dat de rentetarieven behoorlijk kunnen veranderen gedurende de looptijd.

Informatieportaal over geld lenen. Persoonlijk blog onderhouden door Harm Overdevest. Vragen of informatie? harmoverdvest@hotmail.com